vineri, 29 martie 2013

Prajitura cu nuca si ciocolata

 
Luna aceasta gazda la Dulce Romanie este blogul Enjoy Dessert. Ce trebuie sa facem noi? Sa realizam un preparat culinar cu ingredientele propuse, nuca si cacao si/sau sa preparam o reteta prin care sa sarbatorim ziua femeii (e luna martie doar). In cazul in care nu ati "mesterit" ceva pentru editia din aceasta luna, mai aveti timp pana maine, 30 martie. 
 
Eu am ales pentru editia aceasta ingredientele nuca si cacao, la care am adaugat ciocolata; parca merge mult mai bine nuca alaturi de ciocolata, voi ce ziceti? Toate acestea le-am amestecat bine bine si a iesit o minunatie de prajitura, de nu te mai opresti din mancat ;)).
 
Ingrediente blat:
- 6 oua
-250 gr. nuca macinata
- 200 gr. zahar
- 40 gr. cacao
- 40 ml ulei
- 100 gr. faina
- 7 gr. praf de copt
- putina sare.

Ingrediente crema:
- 4 galbenusuri
- 250 gr. zahar
- 40 gr. cacao
- 100 gr. ciocolata neagra
- 100 gr. ciocolata alba
- 40 ml lapte
- 200 gr. unt.

Pentru blat, batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi le turnam peste albusuri. Separat se amesteca faina cu cacao, nuca, praful de copt si sare. Se toarna in ploaie toate acestea peste compozitia cu albusuri si amestecam cu o lingura (de lemn). Dam la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 minute. Eu am folosit o tava cu dimensiuni de 23/32 cm.

Crema
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si laptele, apoi se pun pe foc pentru 7-10 minute, timp in care amestecam continuu. Dupa acest timp adaugam ciocolata bucatele. Dupa ce se topeste ciocolata, luam de pe foc, adaugam untul si lasam la racit.

Asamblam astfel: blatul se taie in doua si avem blat, crema, blat crema. Dam la rece pentru cateva ore apoi taiem si decoram dupa bunul gust.




Zi frumoasa!

Un comentariu: