luni, 18 martie 2013

Cupcakes cu ciocolata



Ingrediente (pentru 12-14 bucati):
100 gr. unt
80 gr. zahar
100 gr. ciocolata amaruie
2 oua
2 linguri cacao
7 gr. praf de copt
140 gr. faina
50 ml lapte (caldut)
pudra de vanilie/extract de vanilie
putina sare

Topping
50 gr. ciocolata (amaruie)
50 gr. frisca lichida
alune de padure macinate/sau alte nuci (optional)
fulgi de cocos (optional)

Mod de preparare:
Untul si ciocolata se topesc in baie de abur. Amestecam faina cu praf de copt, sare, cacao; le dam deoparte. Cand s-au topit ciocolata si untul, se ia vasul de pe foc si adaugam (in timp ce mixam) zaharul, ouale (pe rand) si praful de vanilie. Apoi alternam faina si laptele.
Se pune aluatul in forme de muffins si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
Dupa ce le-am scos din cuptor le lasam la racit. Cand sunt reci, pregatim toppingul.
Pe baie de abur topim ciocolata si frisca, apoi adaugam alunele de padure/nucile, macinate. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, si trecem prajiturelele noastre prin aceasta crema (doar partea de deasupra) si decoram cu fulgi de cocos.



 
 
 
 
 



 
Zi frumoasa!

5 comentarii:

  1. Offfff ce pofte imi mai faci tu mie !!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine, dar nu prea ma impac cu ciocolata asta neagra mi se pare amara, da culoare frumoasa dar are gustul ala amarui si cu concentratie mai mica,o sa aleg pe cele cu vanilie cu toate ca astea cu cioco imi plac.o seara minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti combina jumatate din cantitate ciocolata neagra si jumatate ciocolata alba; sau o poti inlocui, cum ai spus, cu un alt sortiment.

      Ștergere
  3. Multumesc frumos pt raspuns asa o sa fac.

    RăspundețiȘtergere