miercuri, 25 iulie 2012

Cascaval pane


 
Desi imi place cascavalul pane, nu am reusit pana acum sa il fac acasa. Am avut o incercare acum cativa ani, nu mi-a iesit, si am renuntat. Acum m-am ambitionat sa incerc iar si chiar mi-a iesit, poate nu perfect, dar mult mai bine decta in trecut. Reteta am preluat-o de pe www.delicatesa.ro, blog ce mi-a revenit cu ocazia Provocarii secrete din luna iulie, provocare lansata de Ama unde fiecare participant va primi pe mail - in secret si nu are voie sa dezvaluie pana la publicarea retetei - numele unui blog de pe care trebuie sa se inspire pentru o reteta. Mai multe detalii despre provocare, inscriere, etc., gasiti chiar pe blogul Ama in bucatarie.


 
Reteta suna cam asa
3 felii de cascaval
1 ou
1/2 lingura ulei
1 lingura pesmet (eu am pus o mana de cereale de porumb pe care apoi le-am maruntit) 
1 lingura faina

Se taie feliile de cascaval cam de 1 cm grosime, se dau prin faina, ou batut si apoi prin pesmet/cereale. uleiul se pune in tigaie si, cand e incins, se pun feliile de cascaval. Se rumenesc bine pe ambele parti (mie mi-a luat cam un minut, un minut si jumatate pe fiecare parte). Cascavalul pane se serveste cald.
Pofta buna!


 

 

 
Reteta de inspiratie o gasiti aici.