sâmbătă, 17 martie 2012

Papanasi cu branza si dulceata


Ingrediente:
200 gr. branza de vaci
2 linguri zahar vanilat
60 gr. smantana
1 ou
4 gr. praf de copt
200 gr. faina

Mod de preparare:
Branza de vaci se amesteca cu galbenusul, smantana, zaharul vanilat, praful de copt (stins cu o lingura de suc de lamaie sau grapefruit). Albusul se bate spuma cu o lingurita de apa apoi se toarna peste compozitia cu branza de vaci. La final se adauga faina. Se obtine un aluat de genul acesta ...


Se intinde pe masa de lucru, presarata cu putina faina si taiati in ce forme doriti.
Eu am folosit formele de mai jos .... dar se poate si fara forme ...



Incingeti tigaia ca si cum ati praji gogosi si ..... vor iesi minunatii de genul asta ....


Lasati sa se raceasca si puneti deasupra smantana si dulceata (eu am pus dulceata de capsuni ;)).



Cu aceasta reteta particip la Provocarea secreta initiata de Ama. Blogul de unde m-am inspirat e All Day Cooking, iar reteta de de la care am pornit o gasiti AICI.



Pofta buna!



2 comentarii: