luni, 20 februarie 2012

Placinta cu mere



Ingredinete aluat:
1 kg faina, 1 plic si jumatate drojdie uscata, 2 oua, 100 gr unt sau margarina (reteta este adaptata de mine cu unt; in caietul cu retete mai vechi scria margarina), 100 g zahar, apa (nu am masurat cat dar puneti cat sa iasa un aluat ca de paine), o lingurita de sare.

Se framanta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am lasat cam 3 ore).


Umplutura:
7-8 mere, 5-6 linguri zahar, 50 gr unt, scortisoara
Merele curatate si date prin razatoare se pun intr-o tigaie pe foc impreuna cu zaharul, untul si scortisoara pana nu mai ramane sucul acela in tigaie. Se lasa la racit.

Pentru uns
1 ou batut cu putin lapte.

Se imparte aluatul in 4, se intinde ca o foaie, se pune umplutura si se ruleaza. Asa rulouri se pun in tava, se ung cu oul si laptele si ..... la cuptor cam 40 minute, pana devin aurii deasupra.






Sau o alta varianta ... se imparte aluatul in doua; se intinde o foaie, se pune in tava, se cresteaza putin cu furculita, apoi se toarna umplutura si deasupra cealalta foaie si iese asa




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu