duminică, 11 septembrie 2011

Inghetata de banane


Vara asta am mancat cate se poate de sanatos cu multe salate, fructe, legume; cum Denissa mea a inceput cu mari tendinte vegetariene, m-am inscris pe doua gurpuri de discutii pe facebook despre stilul de viata raw food; asta pentru ca multe legume si fructe le prefera crude si nu preparate termic (deci crud mananca, gatit nu ... aceleasi legume; fructe crude fara probleme, preparate termic in placinte, prajituri ... nu prea). Cautand retete de una de alta, am rasfoit putin si Blogul Inei, Lifestyle Blog si am gasit o reteta de ingetata de banane cate se poate de sanatoasa, doar din banane (ai mei fiind topiti dupa inghetata).

Pentru ingetata aveti nevoie de .... banane, coapte dar nu cu pete maronii; desi citisem asta pe blog la Ina, mi-am testat norocul si prima tura am facut-o cu banane putin maronii (pe astea le aveam atunci in casa); ingetata a fost buna, dar parca la final ramanea un gust ... altfel decat de banana. Buuun am cumparat iar si am facut ... ca la carte, sau aproape ....

Pasii de parcurs
Pasul I - taiati bananele feliutze si el puneti la congelator (de pe o zi pe alta);
Pasul II - scoateti bananele din congelator si le introduceti in blender; mixati utilizand functia “ice” sau “pulse” pana se faramiteaza in bucatatele marunte (eu am sarit pasul asta, din graba, si le-am pus direct in robot si au iesit si asa dar cred ca a durat mai mult mixarea);
Pasul III - bananele maruntite le scoateti din blender si le mixati in robot pana devin o pasta cremoasa; opriti din cand in cand si dati compositia jos de pe peretii vasului, fiind inghetata se lipeste acolo;
Pasul IV - puneti in boluri sau pahare, sau in ce vreti voi si serviti simpla sau cu topping sau cu ce va place .... la noi cat mai simplu pe atat de indragit de copii.

Iata si bolul delicios ....







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu