duminică, 26 decembrie 2010

Sarbatori Fericite!



iartă
iubeşte
zâmbeşte
exprimă-te
relaxează-te
ajută un bătrân
acceptă un compliment
ascultă-ţi prietenii
reia un proiect abandonat
fii înţelegător cu tine şi cu alţii
uită-te la albumul cu fotografii
pictează un tablou. ascultă tăcerea
aminteşte-ţi întotdeauna că nu eşti singur
spune-le celor dragi cât de mult îi iubeşti
imaginează-ţi că azi nu ai nici o grijă
joacă-te cu un copil. citeşte o carte bună
alege-ţi o stea pe cer. fii copil încă o dată
suna-ţi prietenii cu care n-ai vorbit de mult
dă-ţi voie să mai şi greşeşti. lasă-i pe alţii să te ajute
renunţă la ce nu-ţi place. îndeplineşte-ţi promisiunile
închide ochii şi imaginează-ţi că eşti pe o plajă tropicală
priveşte atent o floare. cumpără-ţi ceva ce îţi doreşti mult
speră că ceea ce-ţi doreşti se va îndeplini. ajută-i pe alţii
respiră profund
fă-ţi un cadou
iubeşte


Va doresc tuturor un Craciun Fericit si linisit alaturi de familiile voastre, alaturi de cei dragi voua, sa aveti sarbatori pline de bucurii , fericire , sanatate si bunastare si sa va bucurati la maxim de fiecare clipa ... simtiti magia acestor Zile Sfinte si va veti simti mai linistiti si impacati!

luni, 20 decembrie 2010

Salata de fasole cu ton

Va spusesem cu ceva timp in urma despre provocarea lunii decembrie, Peste si fructe de mare, gazduita de Alison. Ei bine, am pregatit ceva usor, rapid de facut si gusos ...

Desi ma pornisem cu gandul la niste pachetele cu creveti in foi de orez, am renuntat din cauza crevetilor; nu mi-au placut cum aratau, e drept ca nici nu prea stiu cum sa-i aleg, dar ma voi documenta; prin urmare a doua varianta pentru sufletelul meu era ceva cu ton, o salata .... de obicei e  compusa din cartofi, ton, ceapa, maioneza ..... dar am gasit ceva interesant pe culinar, o reteta publicata de Piscotel si suna cam asa:

Ingredinente:
-fasole boabe fiarta vreo 400 g

-ceapa rosie taiata solzisori
-3 rosii taiate dupa dorinta
-2 conserve mici de ton 80 g, sau una mare
-ulei de masline
-aceto balsamico (da-i bun si otet normal)
-sare, piper

Mod de preparare: se amesteca ingredientele de mai sus, se lasa o ora la frigider, sa se imbine aromele si .... e gata de papa.




duminică, 19 decembrie 2010

Casuta de turta dulce si cafea cu cardamom - In Dar de Craciun pentru Alison

Sa va spun despre ce este vorba ...

In Dar de Craciun este o provocare lansata de Furnicuta boscodina, spune ea .... "In Dar de Craciun este povestea unor oameni ce pot sa se mai bucure de Craciun cu suflet de copil inocent, este povestea plina de sinceritatea si altruism a unor cadouri virtuale, este imaginea legaturilor existente intre oameni atat de diferiti intr-o lume atat de .... virtuala, este o poveste despre ganduri frumose, fericire, bucurie, despre placerea de a darui, despre placerea de a avea atatia prieteni noi , despre bucuria existentei printre ei, este un cadou intr-o luna a cadourilor, este gandul bun si speranta de mai bine.

Este povestea unor manute pricepute ce bucataresc ca sa bucure, sa aduca lumina, fericire si pace pe un alt chip".

Eu am avut onoarea sa daruiesc micutul meu cadou lui Alison cu ingrediente magice alese chiar de ea ... ciocolata, scortisoara, cardamom si ghimbir si anume, Casuta de Turta Dulce de Craciun.

Este pentru prima data cand fac o casuta de turta dulce, deci o adevarata provocare; si ce putea merge alaturi de o asemenea casuta delicioasa decat o cafea sau o ciocolata calda; eu am ales cafeaua si nu una obisnuita ci una cu ..... cardamom .... yummy...




Ingrediente pentru casuta: 230 gr. unt, 220 gr. zahar brun, 370 gr. miere, 2 oua, 1 plic praf de copt pentru turta dulce, 850 gr. faina, 3 lingurite scortisoara, 1 lingurita nucsoara, 1 lingurita pudra de ghimbir, 5 cuisoare pisate, putina sare.

Pentru decor: 2 albusuri si 350 gr. zahar pudra (royal icing pentru "lipit" casuta), bombonele de diverse culori din zahar, bombonele de ciocolata, fulgi de cocos si ce va mai duce imaginatia.

Mod de preparare: untul, mierea si zaharul se pun pe baie de abur pana (eu nu am asteptat sa se topeasca tot zaharul).
Intr-un castron se amesteca faina cu condimentele, sarea, apoi ouale batute si in final compozitia de pe baia de abur; obtineti o pasta putin lipicioaza, dar care nu ramane pe degete. Puneti pasta in folie si o lasati cateva ore la frigider; scoateti si decupati peretii si acoperisul dupa tipare (se gasesc pe internet sau le puteti confectiona singuri cu o rigla). Mie mi-a fost cam lene de cautat si printat asa ca m-am bazat pe masurat direct pe aluat :). Foaia trebuie sa aiba cam 1 cm grosime; se coace la cuptor la 150 grade cam 15 minute.













 
Reteta de cafea cu cardamom am gasit-o pe Blogul Truedelights si suna cam asa
 
Ingrediente: 8 cesti cu apa, 16 lingurite cafea, 8 lingurite zahar, un varf de cutit cu praf de cardamom

Mod de preparare:
Fierbem apa cu zaharul, dam ibricul deoparte si adaugam cafeaua. Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori, de fiecare data doar pana se umfla. La sfarsit adaugam si cardamom.

Em am facut dupa reteta doua cafele, deci am adaugat fff putin cardamom (e si prima data can il folosesc in bucatarie, poate data viitoare pun putin mai mult .... deci puneti dupa cum va place aroma) imi era teama sa nu fie prea aromat; dar a fost o cafea delicioasa.




Draga Alison cu deosebita placere iti daruiesc toate acestea ... sper sa-ti placa acest micut Dar de Craciun.

marți, 7 decembrie 2010

Peste si fructe de mare, provocarea lunii decembrie in "Dulcea Romanie"

Ei bine .... ce zice Alison cea care va gazdui in aceasta luna retete minunate; eu una abia astept postarile, mai ales cu fructe de mare ...

"daca initiatoarea "dulce romanie", Mihaela, ne-a indemnat in octombrie la "dovleac", iar Furnicuta a preluat stafeta dindu-ne idei noi cu "nuci si usturoi", pentru luna decembrie m-am oferit (adica ea Alison :) nu eu ), cu mare emotie si placere!, sa gazduiesc eu postarile voastre cu ...PESTE SI FRUCTE DE MARE! da, aceasta este provocarea lunii decembrie, un subiect generos si cit se poate de spectaculos, ce ziceti, ca mie asa imi pare?


ma puteti ajuta sa dau stire in blogosfera de aceasta noua provocare?

pentru a participa la ea nu trebuie decit sa-mi trimiteti prin e-mail (simonahaliga@yahoo.com) un link spre post-ul cu subiectul provocarii (update:ori peste, ori fructe de mare, ori ambele), insotit de o poza sugestiva cu latimea de 300 pixeli, pina la data de 20 decembrie. Nu uitati sa consemnati in postul de pe blog si link-ul spre initiatoarea proiectului acesta, mihaela! daca nu aveti blog, astept reteta redactata, cu toate explicatiile necesare si poza, bineinteles.

"turul" retetelor cu peste va fi prezentat intr-un post special, pe data de 23 decembrie.

acestea fiind stabilite, va urez sa aveti inspiratie si lumina frumoasa pentru poze!


Mare provocare, nu? Multumim Alison, sper sa reusesc sa duc la capat o reteta cu fructe de mare, asa cum mi-am propus, sper si sa fie pe placul alor mei care-s mai reticenti :)