vineri, 18 iunie 2010

Tort "Dany"

Un tort minunat, in forma de floare, facut cadou unei mamici minunate, Daniela-Dany, mamica de bebe de 4 luni, David (finutul nostru de botez). Mamica e si ea finuta noastra de cununie. Tortul a fost "inmanat" pe 6 iunie, dar am fost eu mai lenesa in postari.

Si ca sa o "convertesc" la bio si natural, pe langa deliciul culinar a fost si un cosulet ce continea sapunele naturale de la Manufactura Lorelai, lumanarele de la EcoDecoLight si o crema deodorant naturala, facuta de subsemnata cu o seara inainte.

Tortul a fost din blat alb, crema ganache de ciocolata alba si crema de vanilie, intre doua straturi de crema de vanilie o glazura de ciocolata neagra. Imbracat in pasta de zahar, ornamentele din pasta de lapte praf.








"Cosuletul" contine parfumurile sapunelelor Noir, Cafeaua Dementa, Fulgusoara, lumanarele cu pin si eucalipt si crema deodorant cu ulei esential de portocala, lamaie si gardenie.



Gogosele de duminica

Au fost facute si mancate duminica dupa amiaza.




Reteta: 500gr. faina, 100 gr. zahar, 2 oua, 200 ml lapte, 1 plic drojdie uscata (se poate folosi si la cub - 1 cub), esenta de vanilie, cateva picaturi si de esenta de rom, putina sare, 2 linguri ulei.

Se amesteca in ordine .. faina cu sarea si drojdia uscata (daca e la cub se pune la dospit cu putina faina, putin hazar si lapte), separat se mizeaza putin ouale cu zaharul si esenta, se amesteca cele doua, apoi se framanta adaugand laptele si la final uleiul. Se lasa la crescut 30-60 min. Se intinde dupa pfererinta cu ulei sau faina (eu am intins cu faina), se taie forme si se prajesc in ulei. La final se presara zahar pudra cu vanilie.

miercuri, 2 iunie 2010

Tort fluture

Si daca a fost 1 iunie nu putea sa treaca ziua fara o surpriza pentru copilasi. Ce are in interior: blat de amandine, crema de amandine in care am pus ciocolata alba, crema de vanilie si imbracat in pasta de zahar.