luni, 24 mai 2010

Tort Palarie

Primul tort imbracat in pasta de zahar. Mi-am facut curaj si iata ce a iesit. Trandafirii si frunzele tot din pasta de zahar.






Un tort oferit cadou.

Zi frumoasa!

miercuri, 19 mai 2010

Tort inima (2)




Tort Printesa

pentru o printesa ...
Primul meu tort unde am folosit pasta de lapte praf la decoratiuni. Am stat 6 ore sa fac pasta si tot nu a iesit cum a trebuit, ulterior am gasit secretul. Oferit cu mare drag minunii mele Denissa Gabriela de ziua numelui. Aici a pornit pasiunea mea pentru decoratiuni pe tort.

Tort de ciocolata (2)



Un tort cu multa ciocolata (cum imi place mie), de ziua mea, impartit cu colegii de serviciu.

Bombonele si prajituri de Craciun





Tort de ciocolata





Tortul de la ziua mea.

Tort Valentine's





Primul tort imbracat in pasta de lapte praf.
Zi frumoasa

Tort inima


Tort (cadou) pentru Lidia, nasha de botez a lui Edi, de ziua ei, 19 febr.

Tort - La pescuit






marți, 18 mai 2010

Evantai


Ingrediente pentru aluat: 500 g faina, 125 g lapte, 125 g apa, 20 g drojdie, 1 ou, 50 g unt, 1 lingurita miere
Pentru umplutura: 200-250 gr sunca, 150 gr parmezan (eu am pus cascaval), sare, ou si lapte pentru uns.
Mod de preparare:
Se framanta aluatul si se lasa la dospit 1/2 ora, la cald. Pentru ca eu majoritatea timpului stau cu geamul deschis, l-am pus intr-o punga si apoi pe calorifer.



Dupa ce a trecut timpul de dospit, se intinde o foaie, se pune jumatate din cascaval (parmezan), se pun feliile de sunca si peste ele restul de cascaval (parmezan).
Se pune o latura pana la jumatatea foii, se acopera cu cealalta parte si se intoarce cu fata-n jos pe masa de lucru ori direct pe hartia de copt din tava.





Taiem cu o foarfeca sau un cutit fasii late cam de 4 cm pe care le rasucim un pic incat sa se vada umplutura, dupa care se aseaza aluatul in forma de semicerc. Se mai lasa la crescut 45 de minute.



 Ungem cu ou amestecat cu putin lapte si se pune la cuptor 30-35 minute.


Sursa retetei: Lissa's cakes

Pofta buna!

Mini pizza



Ingrediente aluat:
500 gr. faina
un plic drojdie uscata
250 ml apa
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline

Se amesteca faina, drojdia, sarea, zaharul, apa si se framanta; treptat se adauga uleiul de masline. Se lasa la crescut jumatate de ora. Dupa ce a crescut aluatul, se da drumul la cuptor si se pregatesc ingredientele pentru umplutura.

Umplutura:
sos de rosii
150 gr. sunca/piept de pui
150 gr. cascaval
50 gr. porumb (eu am pus congelat)
jumatate de gogosar
200 gr. ciuperci (eu am pus congelate)
Aluatul se intinde, se pune sos de rosii, sunca taiata cubulete, porumbul, gogosarul taiat marunt, ciupercile (daca sunt prea mari se taie bucati) si cascavalul dat pe razatoare. Se ruleaza si se taie felii de 1-2 centimetri; in tava feliile se pun rasturnate. Se mai lasa la crescut 15 minute si se dau la cuptor pentru 20-25 minute la 150 grade.






 

 

Zi frumoasa!

Idei si decoruri pentru masa de Paste






 










Tort masina

Photobucket



E tortul ce l-am facut de ziua lui Edi (Eduard Andrei) cand a implinit un anisor.