marți, 2 noiembrie 2010

Nuci si usturoi

Am primit cu drag o provocare culinareasca de la Furnicuta Boscodina, provocarea lunii noiembrie, si anume .... nuci si usturoi, o reteta cu nuci si usturoi. Nu sunt eu maestra prin bucatarie, dar la provocari din astea nu ma dau inapoi, mai ales cand mintea lucreaza la tot felul de combinatii si decoratiuni.

Provocarea lunii octombrie a fost dovleacul pe blogul Mihaelei. La aceasta nu am participat ... nu am fost pe faza :)

Iata anuntul provocarii ....

"So, bucatarese din toate colturile uniti-va :)


Regulamentul provocarii e cel stabilit de Mihaela s-au schimbam doar datele :)

Cei ce doresc, cu blog sau fara blog, in perioada stabilita vor posta pe blogul propriu retete cu ingredientele provocarii. Cei ce nu au blog vor trimite reteta Boscodinei si o ea o va pe blogul ei diferenta e ca ei nu vor putea duce provocarea mai departe decat daca nu sunt prinsi atata de mirajul blogosferei incat sa isi faca un blog intre timp :)

Luna provocarii o vom imparti oarecum in doua perioade:

26.10 - 31.10 perioada de rasculare: va trebui imprastiat zvonul ca toata lumea sa stie si cei ce doresc sa si participe

01.11-22.11- simfonia oalelor pe plita : din toate colturile blogosferei ne vor cuprinde si invalui aromele bucatelor alese: nuci, usturoi si restul .. imaginatie :)

23.11-25.11 - va fi aleasa gazda provocarii lunii decembrie.

Deci dupa o perioada de gandire si rasfoit caietelul cu retete, trecem frumos la treaba. In perioada 1.11-22.11 fiecare va publica pe blogul propriu reteta trimitandu-i Boscodinei linkul spre ea si o poza a retetei, lata de 300 de pixeli. (email: corespondenta3@gmail.com)

Linkurile si pozele vor fi toate publicate, iar pana pe 25.11 va fi ales blogul ce va gazdui provocarea lunii decembrie".

Conditiile provocarii puse de Mihaela:

1. In alegerea ingredientului sau temei noii luni se va face tinand cont de idee initiala "Dulcea Romania" (se vor folosi doar ingrediente romanesti sau teme specific romanesti);

2. Noua provocare va trebui sa aminteasca provocarea lunii de dinainte.

3. De la Boscodina :) Sunt acceptate cu aceeasi placere si retete cu doar unul dintre ingrediente :) daca nu reusiti si nu reusiti si sa imprieteniti nucile cu usturoiul si cu toate astea vreti sa "tineti piept" provocarii va asteptam tot aici :)

Nuci si usturoi ... foc in soba si sub oale ... mirosuri si arome ... spor la treaba !! :)"

Edit 07 decembrie 2010
aici gasiti povestea sapunelelor cu nuci si usturoi ce "s-au gatit" in campanie.

3 comentarii:

 1. CE FAIN!SA AI NOROC SI SA VEDEM CE IESE.

  RăspundețiȘtergere
 2. alinutza mii de scuze , abia cum vad mesajul tau. Multumesc in numele tuturor pentru cadou,logic ca e voie :) no ni la ea mai si intreaba :)
  eu zic asa imi trimisti reteta ca e musai , cine nu apare in galeria foto rau face si neaparat 1-2 poze cu sapunurile sa ne laudam nu? :)
  am nevoie de niste detalii ,vorbim in email? emailul meu este :corespondenta3@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 3. Bea pana la urma eu n-am mai bucatarit nimic de papa, dar am bucatarit sapunelul minune cu nuci si usturoi .... am facut-o si pe asta :)

  Boscodina draga ... noi am lamurit pana la urma. te imbratisez cu drag.

  RăspundețiȘtergere