luni, 12 iulie 2010

Creme pentru tort si nu numai

Si acum partea cea delicioasa ... cremele

Ganache de ciocolata neagra
Ingrediente: 300 gr. ciocolata, 300 ml frisca lichida.

Ganache de ciocolata alba
Ingrediente: 300 gr. ciocolata, 200 ml frisca

Preparare: ambele au aceeasi modalitate de preparare
Frisca se pune intr-un vas pe baie de abur, cand e fierbinte se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca pana se face o pasta, apoi pasta aceasta se pune la foc mic 5 minute, mestecand continuu. Se sa deoparte si se lasa la racit 2-3 ore. De regula eu le fac cu o seara inainte sau dimineata pentru ornat dupa amiaza. Dupa ce s-a racit bine, se mai bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. La cea din ciocolata alba (ciocolata alba e mai pretentioasa), mai merstec din cand in cand cand e in faza de racire. Dupa ce ati batut cu mixerul, daca vi se pare prea tare, mai puneti putina frisca batuta tare.

Inspiratie: Lissa"s Cakes

Mai tarziu celelalte creme ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu